Biserica persecutată – CHINA

Biserica din China este persecutata!

• POPULATIE: 1,44 miliarde
• NUMĂRUL EVANGHELICILOR (NEO-PROTESTANȚI): 108,8 milioane (7,54%)
• CREȘTEREA EVANGHELICILOR ANUAL: 2,9%
• GRUPURI ETNICE: 544
• GRUPURI ETNICE NEATINSE: 443
• NUMĂR TOTAL OAMENI NEATINȘI: 148,6 milioane (10,3%)
(NEATINS : fără biserică în propria cultură)
• RELIGIA MAJORITARĂ: Fără religie (43.6%)
• FORMĂ DE GUVERNĂMÂNT: Comunism
• CONDUCĂTOR: Președintele Xi Jinping
• SURSA PERSECUȚIEI: Opresiunea comunistă

• Când ne gândim la Biserica din China trebuie să avem în vedere că este un ținut vast, iar situația creștinilor diferă de la o parte la alta a țării. Cu toate acestea, situația creștinilor în toată țara se înrăutățește de la an la an. Guvernul chinez își dorește sinicizarea fiecărei religii – să modifice orice credință, chiar și creștinismul, astfel încât să semene cu ideologia comunistă. Din acest motiv, guvernul este și mai strict acum cu creștinii. Au apărut restricții noi pentru internet și rețelele de socializare. Organizațiile non-guvernamentale sunt monitorizate, iar libertatea religioasă este limitată.

Presiunea de a slăvi realizările partidului comunist este tot mai mare și îi pune în pericol pe creștini din Biserica din China. Guvernul ia în considerare închiderea bisericilor care sunt considerate prea mari, prea politice sau prea conectate cu străinătatea. Autoritățile s-au folosit de pandemie pentru a ține închise bisericile, chiar și atunci când nu mai era nevoie. În 2018 guvernul a interzis vânzarea de biblii în mediul online. Religia este interzisă în spațiul public, de aceea profesorii și personalul medical sunt obligați să semneze documente prin care spun că nu au nicio credință. În unele zone pensionarii sunt amenințați că nu își vor mai primi pensia, dacă nu renunță la credința creștină.

Este ilegal să predai religia copiilor care au sub 18 ani, astfel mulți copii nu pot merge la biserică sau la școala duminicală. De asemenea, se încurajează denunțarea creștinilor și a altor minorități, în favoarea unei recompense financiare.

• Suferința creștinilor – Biserica persecutata din China. Politica de sinicizare câștigă tot mai mult teren pentru că partidul comunist se bazează foarte mult pe identitatea culturală chineză pentru a rămâne la putere. Creștinii nu suferă doar din cauza introducerii unor legi noi, dar și din implementarea tot mai strictă a legilor deja existente. Legile pentru sinicizarea religiilor date în 2018, și modificate în 2020 sunt implementate în tot mai multe provincii.

Pe lângă asta, creștinii care provin din mediul islamic sau budist sunt amenințați de familie, vătămați și raportați autorităților. Soții pot fi forțați să divorțeze, iar copii sunt luați de la părinții creștini.

• MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
* Rugați-vă pentru liderii bisericilor din China, să fie înțelepți și să aibă discernământ în conducerea bisericilor într-un mediu din ce în ce mai ostil și mai supravegheat.
* Rugați-va pentru credincioșii care provin dintr-un mediu musulman sau budist, să fie protejați, întăriți în credința lor și să aibă o mărturie bună.
* Rugați-vă pentru schimbarea inimilor conducătorilor țării.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile