10 obiceiuri pentru un stil de viață sănătos

Știați?

Stilul de viață nesănătos crește riscul de boli cronice și deces prematur. Sursa: nih.gov
Menținerea unui model alimentar sănătos poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. 
O dietă sănătoasă și o activitate fizică suficientă pot ajuta la prevenirea obezității, bolilor de inimă și diabetului de tip 2.

Obiceiuri bune pentru un stil de viață sănătos”  

1. Trebuie sa îți miști corpul  

„Corpul se bucură de mișcare”. Menținerea corpului în mișcare vă poate menține oasele și mușchii puternici. Exercițiile fizice regulate sunt una dintre cele mai bune și mai ușoare modalități de a vă menține un stil de viață sănătos. 

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea greutății, la întărirea oaselor și a mușchilor, la reducerea riscului de a face diabet, probleme cardiace și accident vascular cerebral.  Mulți medici sugerează că mișcarea zilnică de 30 de minute timp de 5-6 zile pe săptămână poate fi de ajutor pentru corpul tău. 

2. Mănâncă alimente sănătoase  

stil de viață sănătos

Există o regulă simplă că ceea ce mănânci este direct proporțional cu sănătatea ta. Obiceiul de a mânca alimente sănătoase vă va ajuta să vă mențineți o sănătate bună și fără boli. Dieta ta obișnuită ar trebui să includă diferite fructe, legume cu frunze verzi, muguri, leguminoase, carne, alimente de pasăre și fructe de mare. Dieta ta ar trebui să fie bogată în proteine, fibre, vitamine, minerale și săracă în carbohidrați și calorii.

De asemenea, modul în care mănânci sau mesteci mâncarea este, de asemenea, o parte importantă. Trebuie să-ți mesteci mâncarea de 20-30 de ori pentru a o face digerabilă.  

3. Mănâncă întotdeauna micul dejun  

Cercetările sugerează că micul dejun zilnic vă poate ajuta să vă stimulați metabolismul și să vă mențineți sistemul sănătos. Ar trebui să includeți mai multe fibre dietetice, vitamine, minerale și mai puține grăsimi și carbohidrați în micul dejun. Mâncarea hranei potrivite vă poate menține energizat și proaspăt.  

4. Bea multă apă  

Apa este sufletul corpului nostru și a bea cantitatea necesară de apă este esențială pentru fiecare celulă, țesut și organ al corpului nostru. Apa de băut este întotdeauna o opțiune bună decât consumul altor băuturi. Este indicat să ții cu tine o sticlă mică de apă și să bei apă la intervale frecvente pentru a te menține hidratat.  

A fi sănătos și în formă nu este o tendință; este un stil de viață. Un stil de viață sănătos vă oferă o viață fericită, stabilă și de succes. Din păcate, ne gândim mereu la viitor și luăm scurtături pentru a obține succesul într-o perioadă mai scurtă de timp.  

5. Somn sănătos  

stil de viață sănătos

Somnul este o funcție crucială a corpului, care vă ajută să vă mențineți corpul și mintea stabile. Ajută la restabilirea funcției normale a organismului și la refacerea sistemului nervos. Lipsa somnului poate prezenta simptome precum somnolență, oboseală, pierderea concentrării, care vă afectează direct stilul de viață. Privarea totală de somn poate pierde controlul asupra creierului.  

Pentru a evita consecințele viitoare, ar trebui să dormi 7-8 ore pe zi. Dacă întâmpinați probleme cu somnul, citiți o carte, ascultați muzică tăcută, încercați să meditați sau solicitați asistență medicală.  

6. Evitați stresul  

Stresul poate fi o cauză majoră a bolilor fizice și mentale. Trăiește fără stres pentru o viață mai bună pe viitor. Stresul poate fi un factor cauzal major pentru bolile de inimă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. Încercați exerciții simple, meditatie pentru a elimina stresul.  

7. Menține igiena

mentine igiena

Obiceiurile mici, cum ar fi spălatul pe dinți sau baia în mod regulat, nu numai că vă pot menține sănătatea bună, ci și vă pot îmbunătăți viața socială.

8. Nu mai fumați  

Este esențial să renunți la fumat, deoarece îți afectează negativ sănătatea. Unora le poate fi greu să renunțe la fumat, dar nu este imposibil.

9. Râzi cât mai mult posibil  

Aceasta este cea mai ușoară metodă de a te umple de vibrații pozitive. Viața fără râs este nimic. Râsul declanșează eliberarea de endorfine. S-a dovedit că ridică starea de spirit și reduce stresul, anxietatea și depresia. Trăiește, râde și rămâne sănătos!  

10. Cultivați sănătatea mintală  

Pe lângă gestionarea nivelului de stres, ai grijă de sănătatea ta mentală este la fel de importantă ca și a fi în formă fizică. Sănătatea mintală vă poate afecta corpul și invers, făcând din acesta unul dintre cele mai importante sfaturi pentru un stil de viață sănătos. 

Acest lucru nu înseamnă doar să căutați ajutor profesional doar atunci când aveți o problemă, ci este o alegere proactivă a stilului de viață pentru a vă menține rezistent mental. Câteva lucruri pe care le puteți încerca:

  • Petreceți timp offline, departe de internet și ecrane. Setați limite de timp și nu vă mai folosiți telefonul după aceea.
  • Provocați-vă cu jocuri, puzzle-uri, noi aventuri sau încercând ceva nou (cum ar fi să învățați să dansați sau să luați un instrument). Acest lucru nu numai că vă va menține pe deplin implicat, dar vă poate menține și mintea ascuțită.
  • Meditați cât de des puteți, beneficiile fizice și mentale ale meditației ar putea umple o carte întreagă, așa că nu ratați această sarcină ușoară.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile