Cum sa obti Vitamina D fara sa iei medicamente? Cat de importanta este Vitamina D?

Cum sa obti Vitamina D fara sa iei medicamente? Cat de importanta este Vitamina D?

Corpurile noastre nu produc vitamina D de la sine, dar avem nevoie pentru a regla absorbția calciului și a fosforului. Vitamina D ajută la prevenirea bolilor osoase, cum ar fi osteoporoza sau deformările osoase-rahitism. De asemenea, s-a constatat că îmbunătățește problemele de sănătate, inclusiv combaterea oboselii, depresiei și cancerului.

Putem obține Vitamina D din surse alimentare, cum ar fi pește gras, brânză și gălbenușuri de ou. Dar și din alimente fortificate și, bineînțeles, lumina soarelui (expunerea la razele UV). 

Câtă vitamină D aveți nevoie? 

In primul rand. Persoanele care au mai puțin de 10 nanograme pe mililitru de vitamina D sunt considerate ca au carente. Ar putea întâmpina diverse probleme de sănătate, de la slăbiciune la dureri musculare. Experții sugerează că avem nevoie de nivelul sanguin al vitaminei D de cel puțin 20 nanograme pe mililitru, scrie Vox. Pentru a realiza acest lucru, unii oameni iau suplimente de vitamina D. 

NHS raportează că între octombrie și începutul lunii martie, oamenii din Marea Britanie nu primesc suficientă vitamina din lumina soarelui. Cei care trăiesc în emisfera nordică sunt afectați în special în lunile de iarnă. În aceste luni, soarelui îi lipsește „niveluri suficiente de radiații UVB pentru ca organismele noastre să producă vitamina. 

De unde putem obtine vitamina D?

Aceasta înseamnă că trebuie să obținem mai multă vitamina prin dietele noastre, ceea ce este dificil. Este recomandat „ 10 micrograme de vitamina D în toamnă și iarnă”, pentru adulți și copii cu vârsta peste cinci ani.

Persoanele cu carente pot alege să nu ia suplimente între slunile aprilie, până la sfârșitul lui septembrie. Motivul este ca, pot primi vitamina prin lumina soarelui. Cei care nu petrec suficient timp în aer liber sunt expuși riscului de deficit de vitamina. Cei cu risc includ persoanele fragile, cei din cămine de îngrijire sau cei care își acoperă întregul corp cu haine. 

NHS raportează, de asemenea, că persoanele cu pielea închisă la culoare pot să nu primească suficientă vitamina din lumina soarelui. Aceste persoane ar trebui să ia în considerare administrarea a 10 micrograme recomandate de vitamina D pe tot parcursul anului.

In concluzie, iesiti cat mai des la soare. Soarele va ajuta sanatatea si va scapa de multe boli. Ai grija de sanatatea ta si sanatatea va avea grija ca sa iti mearga bine.

Subscribe
Notificari despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Anonymous

un articol frumos