7 Pericole ale Telefonului mobil – Cristi Boariu

Tehnologia este una dintre marile pericole din secolul XX. Diavolul vine si ne bombardeaza spunandu-ne ca acestea sunt lucruri de pret. Viata trece, timpul nu-l mai pot da inapoi. Una dintre cele mai folosite este telefonul mobil. Il ai mereu cu tine, si la culcare si la trezire. Un pericol iminent!

1. Pericolul de a inlocui partasia cu tehnologi

Cum era tehnologia in trecut? In 2 Ioan 1:12 ”nu voiesc sa vi le scriu pe hartie si cerneala, ci sa va vorbesc in fata”. Daca ar trai astazi Ioan ar spune in felul urmator: acum iti raspund la sms, dar abia astept sa vin sa te vad fata in fata. Stiti ce facem noi? ce bine ca am sms, ca nu mai trebuie sa merg sa ne intalnim fata in fata. Ioan a folosit tehnologia pe vremea de atunci, dar a inteles ca partasia adevarata este fata in fata. Una este sa mergi la nunta si alta este sa trimiti bani la acei miri. Alta este sa mergi la inmormantare fizica decat sa trimiti o vorba.

Se confunda partasia cu socializarea. Socializarea este sa mergi sa mananci cu cineva o pizza, o mancare buna. Stai pe telefon in prezenta alcuiva.

2. Pericolul de a pretuii relatia cu telefonul mai mult decat relatia cu Dumnezeu

Cand Isus Hristos sta de vorba cu Maria si vine Marta suparata ca sa-i spuna sa o ajuta, Isus spune ca Maria si-a ales partea cea buna pentru ca ea a ales partasia cu El. Este cea mai importanta.

Strategia diavolului este de a nu te opri sa mergi la biserica, ci de a merge la biserica dar sa vi la fel, tot gol. Sa mergi la suepermarket dupa cumparaturi si de acolo sa vi tot gol. Doamne te iubesc dar dau pe la biserica din an in pasti. Ma rog cand dau bacul in rest nimic.

3. Pericolul de a pretuii oamenii pe care nu-i cunoastem mai multe decat cei pe care-i cunoastem

Accesul la lumea virtuala a deschis calea catre oamenii asa zisi prietenii. Poate ca poti spune ca-l cunosti pentru ca l-ai vazut undeva video, dar caracterul numai cel de acasa il poate stie. Riscul acesta: lasa-l pe pastorul, mie imi place de el. Oamenii acestia pot influenta cu ceea ce arata. Stiti ce au spus oamenii despre camatarul care a murit? a fost painea lui Dumnezeu. Auzi? un om pacatos care a facut trafic, camata si multe rele ajunge sa fie numit painea lui Dumnezeu. De ce conteaza cantareti pe care nu-i cunosti, mai mult decat cantareti de la tine din biserica pe care-i cunosti?

4. Pericolul de a pune pret mai mult pe imagine decat pe caracter

Am o intrebare? este cineva care a vazut pe facebook o poza cu o fata care spala la bucatarie? nu vezi asa ceva. O sa vezi poze care aduc like-uri. Pret pe imagine! Vin tineri din strainatate cu masini smechere si parcheaza in fata bisericii ca sa atraga. Dar el e praf cu biserica, dar are masina care pozeaza bine.

Daca sta cineva langa tine pentru corpul care-l ai, dupa 3,4 copii te va lasa si va pleca la alta pentru ca nu mai esti atractiva. Telefonul e mijlocul prin care oamenii afiseaza ceea ce au, nu ceea ce sunt. Pentru oameni conteaza ceea ce sunt, pentru Dumnezeu conteaza ceea ce esti.

5. Pericolul de a pune mai mult pret pe celebritatii decat pe Eroii

Stiti cine a strans zeci de mii de like-uri pe facebook? unul care a pus o imagine cum isi spala cainele. Si Cain vroia like-uri. Am pus o poezie cu Traian Dorz pe facebook, 72 de like-uri a primit. A pus o celebritate niste versuri pe facebook cu sambata, sambata etc a primit 10.800 de like-uri. Iti dai seama cum va fi in Rai? cand Dumnezeu va rasturna toate aceste valori. Daca dai like la serpi nu vor veni porumbei.

6. Pericolul de a crede ca, daca oamenii nu te vad, nu te vede nici Dumnezeu

Telefonul iti ofera avnatajul de a ramane anonim pe internet, desi totul se inregistreaza. Oricum in public sti ca sunt camere video, esti filmat dar acolo in camera zici ca nu te vede nimeni. Te vede Dumnezeu! Nimic nu este ascuns in fata lui Dumnezeu, nimic nu este acoperit.

Va recomand cartea mesagerul cinzecimii. Este prezentata o intamplare cu un tanar care ajuns in biserica striga Duhul Sfant prin proroc: dute si du cuiele inapoi de unde le-ai luat. Dar nu le muta in buzunarul celalat ca e spart. Ati vrea un astfel de proroc? unde nu e sfintenie, Dumnezeu nu mai lucreaza ca pe vremuri.

7. Pericolul timpului pierdut.

Timpul e viata noastra. In momentul in care Adam a cazut in pacat, Dumnezeu ne-a incadrat in timpl si spatiu. Acolo s-a limitat viata omului. Cea mai mare avere e timpul. Bani poti sa mai faci, dar timpul niciodata.

”In viata pierdem anii iar la moarte cersim clipe” Nicolae Iorga.

Spunea David: viata mea e cat un lat de palma. Nu iti irosi timpul!

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile