Dracul de mare și Creștinii

Pe drept mai numit și dracul de mare sau pestele pescar, după strategia de ademenire a prăzii, dar și după mediul în care acesta trăiește.

Un om frumos dar fără caracter și cu o viață ascunsă, mizerabilă…e ca și peștele pescar.

Peștele undițar își trăiește viața în adâncimile oceanelor, în întuneric, sub presiunea uriaşă a masei de apă din adâncimile abisale, presiune care, ar zdrobi instantaneu trupul unui om ajuns în acest mediu de viaţă extrem.

Mai numit și dracul de mare, are din dotare un beculeț, pe care îl folosește ca și momeală pentru pradă. Când victima intră în contact cu undiţa vie, capcana morţii apare într-o miime de secundă, sub forma unei guri lacome, cu dinti lungi si curbati care ucide instantaneu.

Daca nu ai altă sursă de lumină înafară de cea produsă de acel pește, ai gandi ca și peştii, moluştele şi alte organisme abisale, că lumina înseamnă hrană şi, implicit, viaţă… Dar nu uita, e doar o momeală…

Când pui pe el o lumină puternică, poți vedea clar că doar luminița/beculețul e de el, dar peștele undiţar ca ființă, e mai urat ca moartea.

Analogia în viața reală

Trăind în zilele noastre în marea întunecată a acestei lumi și în presiunea care se pune din ce în ce mai mult pe noi, mai ales în rândul tinerilor, tot mai mulți dintre ei sunt atrași spre viitorii parteneri de luminița capcanei (exterior, bani, faima, mașini, haine, etc).

Pe cand ar trebui sa fie atrasi de om în sine, caracter și principii, de viața și relația cu Dumnezeu trăită în ascuns, acolo unde nu il vede si nu il știe nimeni, decat Dumnezeu.

Și mulți adolescenti și tineri cad în plasa unor astfel de băieți/fete, care sunt frumosi și perfecți doar până i-au cucerit, până i-au făcut să se căsătorească cu ei. Dar apoi, își arată adevarata față, abia apoi își dau seama că au fost mințiți și vânați iar în cele din urmă uciși.

Dar din fericire, nouă, copiilor lui Dumnezeu, ni s-a dat să avem în dotare o lanternă puternică, ce luminează în cele mai întunecate ape ale lumii. Acea lanternă se numește Duhul Sfânt.

“Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare.” Ioan 16:13

Cand ȚI SE PARE că ai de-a face cu un astfel de om (fată/baiat), nu întârzia să pui lanterna Duhului pe el/ea, ca nu cumva să fii precum insectele, atrase de lumina unui bec într-o noapte de vară, care se reped lihnite spre momeala luminoasă unde iși găsesc sfârșitul.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile