COMUNICAT al Cultului Penticostal privind evenimentele triste petrecut în ultimele zile

Evenimentele triste care s-au petrecut în ultimele zile ne-au marcat pe toți prin gravitatea și amploarea pe care au luat-o. Ne vedem nevoiți să revenim cu câteva precizări care sunt necesare în condițiile în care în spațiul public se vehiculează informații neadevărate sau judecăți pripite, iar unele publicații sau site-uri le transmit fără nicio verificare prealabilă. 

Cultul Creștin Penticostal nu a avut niciodată un așa-numit „departament de investigații” sau „raportor pentru drepturile omului”. Aceasta este o titulatură aberantă, în spatele căreia se ascunde un impostor care în mod constant este o sursă de minciuni și „fake news”. Informațiile verificate și care sunt necesare publicului larg sunt comunicate periodic pe canalele oficiale, iar acest lucru ne-am străduit să îl facem cu consecvență, transparență și profesionalism.

Vă reamintim că, imediat ce a fost sesizată, conducerea Cultului Creștin Penticostal a acționat cu celeritate pentru sancționarea celor vinovați și pentru investigarea mai departe a tuturor implicațiilor. La nivelul conducerii centrale a Cultului Penticostal există o determinare totală pentru a face lumină, apelând la procedurile biblice și statutare care trebuie să ghideze acest demers. Dacă în urma cercetării dovezilor și mărturiilor vor fi constatate și alte abateri, se vor lua fără vreo reținere măsurile necesare.

Însă dreptatea nu se face în mass-media, incitând la ură sau răspândind știri neverificate. „Cel ce îndreptățește pe cel rău și cel ce osândește pe cel drept, amândoi sunt deopotrivă o urâciune înaintea Domnului.” (Proverbe 17:15)

Din acest motiv, vă rugăm să vă feriți de a da verdicte pripite și de a alimenta astfel suferința familiilor, a slujitorilor și a bisericilor care sunt devastate de aceste evenimente. Este vremea să ne rugăm pentru vindecarea inimilor frânte, pentru refacerea părtășiei din biserici și pentru ca toți cei care se numesc credincioși să trăiască în armonie cu chemarea primită de la Domnul.

COMITETUL EXECUTIV AL CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL

Vă mulțumim anticipat!

Toader-Ionuț Rus, asistent-manager în cadrul Cultului Creștin Penticostal din România.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile