Biserica Anglicană va binecuvânta Căsătoriile Homosexuale

homosexuali

Biserica Angliei a anunțat că nu va celebra căsătoriile între persoane de același sex în biserici, ci va permite preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex care au avut căsătorii civile.

Decizia a venit după șase ani de dezbateri și dezbateri asupra poziției Bisericii cu privire la sexualitate. Aceasta va fi înaintată Adunării Generale, convenția națională a Bisericii, care va avea loc la Londra luna viitoare.

Conform acestei propuneri, poziția Bisericii Angliei rămâne că Sacramentul Căsătoriei se limitează la uniunea dintre un bărbat și o femeie. Cu toate acestea, cuplurile de același sex pot îndeplini slujbe cu rugăciuni de consacrare, mulțumire sau binecuvântare după o căsătorie civilă sau un parteneriat civil înregistrat.

Căsătoria între persoane de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013. Când legea a fost schimbată, biserica nu și-a schimbat doctrina.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a spus că propunerea „ar părea să meargă prea departe pentru unii și nu suficient de departe pentru alții”. “Acest răspuns reflectă diversitatea opiniilor din Biserica Angliei cu privire la probleme de sex, relații și căsătorie.

După cum a raportat CBN News, Biserica Angliei a făcut mai multe schimbări doctrinare de-a lungul anilor, crescând agenda globală de sex LGBT împotriva învățăturilor morale biblice.

A apărut fricțiuni între persoană și membru. Biserica Angliei a lansat proiectul Living in Love and Faith în 2020. A fost descrisă drept căutarea identității, sexualității, relațiilor și căsătoriei în Biserica Angliei de-a lungul secolelor.

Spre deosebire de Biserica Catolică, Biserica Angliei nu exercită nicio autoritate asupra altor membri ai Bisericii Angliei.

Multe biserici anglicane din Africa se opun căsătoriei între persoane de același sex, deoarece aceasta contravine textelor biblice despre căsătorie.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile