Biserica persecutată – ALGERIA

  • POPULATIE: 43,9 milioane
  • NUMĂRUL EVANGHELICILOR (NEO-PROTESTANȚI): 49,000 (0,19%)
  • CREȘTEREA EVANGHELICILOR ANUAL: 8,1%
  • GRUPURI ETNICE: 40
  • GRUPURI ETNICE NEEVANGHELIZATE: 36
  • NUMĂR TOTAL OAMENI NEEVANGHELIZAȚI: 43,8 milioane (99,9%)
  • RELIGIA MAJORITARĂ: Islam (96,8%)
  • FORMĂ DE GUVERNĂMÂNT: Republică Prezidențială
  • CONDUCĂTOR: Președintele Abdelkader Bensalah
  • SURSA PERSECUȚIEI: Extremism islamic

• Violențe crescute în Africa de Nord. Majoritatea creștinilor din Algeria provin din familii musulmane. Ei sunt cel mai adesea țintele persecuțiilor, nu numai din partea familiei și a rudelor extinse, dar și din partea comunităților și a liderilor locali.

Ei pot fi agresați, bătuți, amenințați și chiar închiși. În unele din aceste cazuri, creștinii au fost scoși cu forța de poliție în timpul programului de biserică. Grupările extremiste continuă să facă presiuni asupra guvernului, pentru a restricționa libertatea religioasă.

Creștinii trebuie să fie foarte atenți cum își exprimă credința. Bisericile pot exista, dar doar dacă se supun legilor date de guvern. Aceste legi interzic studiile biblice, vizitele predicatorilor străini și orele de școală duminicală. Foarte puține biserici acceptă aceste reguli.

Liderii de biserici spun că femeile care provin din familii musulmane sunt adesea ținute sub arest la domiciliu când le este descoperită credința. Nu li se dă voie să se întâlnească cu alți creștini sau să aibă vreun contact cu ei. Nu au voie să se uite la televizor sau să asculte programe radio creștine.

În ciuda tuturor acestor evenimente, biserica din Algeria este în creștere. Cei mai mulți creștini din Algeria se întorc la Dumnezeu prin vise, viziuni și transmisiuni creștine. Bisericile trimit predici în afară pentru a fi transmise înapoi în țară prin satelit, la televizor.


• Suferința creștinilor – Biserica persecutată – ALGERIA

În ultimii trei ani, autoritățile din Algeria s-au angajat într-o luptă sistematică împotriva bisericilor protestante din țară, ceea ce a dus la închiderea forțată a 13 biserici. Legile din Algeria îi împiedică pe creștini să își împărtășească credința. Orice poate fi considerat blasfemie și folosit împotriva lor.

Este interzis prin lege să “zdruncini credința” unui musulman și să folosești “mijloace de seducție” pentru a converti un musulman la o altă religie. Creștinii sunt forțați de familie sau comunitate să participe la ritualurile musulmane.

Presiunea asupra creștinilor este și mai mare în zonele rurale, unde musulmanii sunt mai conservatori. Aceste regiuni au fost un aliat puternic al insurgenților islamici în luptele împotriva guvernului, din anii 90.

Motive de rugaciune pentru Biserica persecutată – ALGERIA

* Odată cu persecuția, crește și numărul creștinilor. Rugați-vă pentru credincioși, să fie îndrăzneți în împărtășirea Evangheliei, pentru că există o deschidere.
* Rugați-vă pentru stabilirea unor relații strategice între creștini și liderii locali de influență, ceea ce ar aduce un respect în comunitate, față de creștinism.
* Bisericile sunt formate de creștini din prima generație. Rugați-vă ca bisericile locale să fie întărite, ca noii credincioși să poată fi instruiți.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile