Comportamentul Credinciosului in vreme de necaz – Petrica Gaina!

Mesajul Evangheliei este din Romani 12:12. Versetul are doar 3 propoziti: bucurati-va in nadejde, rabdatori in necaz si staruiti in rugaciune.

Trecem prin perioada asta de pandemie care ne ingrozeste si suntem toti intr-o stare de neliniste. Credinciosilor le este randui sa treaca prin perioade de necaz in viata asta.

1. Bucuria in Nadejde

Primul gand pe care la da Apostulul Pavel Romanilor era: esti in necaz? bucurati-va in nadejde.

Nadejdea este una dintre cele 3 mari virutii pe care trebuie sa le aibe credinciosul. Credinta, nadejdea si dragostea. Se da definitia credintei in Evrei 11:1 “credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite”. Acuma tu esti in necaz, treci prin el, dar ca si copil a lui Dumnezeu bazat pe experienta sfintilor din Cuvantul lui Dumnezeu, bazat pe experienta sfintilor contemporani noua sau traitor inaintea noastra, stim ca Dumnezeu are in vedere finalul. Eu sunt in necaz dar ma bucur in nadejde ca trece pentru ca Dumnezeu imi da un sfarsit bun. Stiu ca acum mie greu, dar nadajduiesc in incheierea frumoasa, nadajduiesc in insanatosire. Nadajduiesc in ascultarea rugaciunii si eu trec pe unde trec, dar ma bucur in nadejde.

”Toti am trecut prin necaz dar Dumnezeu a avut in vedere si incheierea acestei perioade.”

Cand eu am fost in armata, se facea 1 an si 4 luni, am facut 1 an si 6 luni, colegii mei pe panglica de la pat au scri in prima zi, ”atat a mai ramas”. Adica, se bucurau ca mai aveau putine zile, se bucurau in nadejdea ca se incheie greul din armata. Aveau data eliberarii in mintea lor si scadeau in fiecare zi. Toate paturile erau zgariate de cei care au fost inaintea noastra si fiecare care venea, trebuia sa vopseasca din nou paturile.

O zi a mai ramas…asa era scris la cineva!

Greu e in necaz dar te bucuri ca au mai ramas putine zile si vine eliberarea. 38 de ani bolnav, mai vine vindecarea? asta era intrebarea ologului de la Betezda.

Odata am fost la inmormantarea unui profesor universitar si au fost mai multi predicatori si am vorbit si eu. Si cand am plecat spre cimitir, s-a furisat o femeie pana la mine si mi-a spus: eu nu sunt pocaita, dar am stat 9 ani pe pat paralizata. Eu nu stiam sa ma rog ca dumneavoastra, dar am strigat spre Dumnezeu si ma vindecat. Acum vreau sa ma pocaiesc, invata-ma!

2. Rabdarea in necaz

Zicea Wurbrand: Cand veneau gardieni dimineata, ziceai ca sunt diavolui. Veneau sa ne bata, aveam portie de bataie. Dar Wurbrand le-a spus intr-o dimineata, astazi facem o intelegere: voi stiti cat de rau va face stresul? voi aveti familii, va face rau inimii. Voi va bucurati ca ne bateti, noi ne bucuram in Hristos ca luam bataie. Rabdarea in necaz, aduce bucuria.

Fi rabdator pana la capat si vei fi rasplatit!

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile