Esență de parfum pe inima goală – Mirul turnat pe capul lui Isus – Nelu Popelea

Iată, intră pe ușa casei lui Simon Leprosul, o femeie cu un veșmânt frumos până-n pământ. Schimbată total de la precedenta întâlnire. E tocmai ea, Maria Magdalena!
Se-apropie de Isus, cu ceva ce pare o donație substanțială. Vas sculptat cu dichis, din marmoră rară din Egipt. Fără introducere, fără dialog; începe “risipa”. Isus, pare atât de îngăduitor astăzi la o astfel de inutilitate, ce altă dată ar fi sancționat-o ne-întârzâiat.
La toți le-a fost necaz

* Nu o face El, o vom face noi! O învățăm noi ce trebuie să facă dacă ea încă nu știe. Pocăința nu-i așa!

* Maria, ai idee câți săraci vor dormii flămânzi în noaptea asta? Așa ajuți tu lucrarea, Maria? În ultimile zile, am ascultat mai mult predici de-ale lui Isus și insulte de-ale fariseilor. Dar la masă nu stiu dacă am stat, iar tu risipești.
Esență de parfum pe stomacul gol…
*La toți le-a fost necaz pe ea, mai puțin lui Iuda. Lui i-a fost necaz pe Isus. Iar momentul acesta coincide cu Luca 22:3 ” Dar Satana a intrat în Iuda, zis și Icarioteanul…”

Concluzie: Când lași o poarta deschisă Santanei, când esti trist că rămân mulți săraci nemâncați? Nu, ci atunci când simți că ai pierdut tu, din ceea ce puteai câștiga. Când simți că pentru ceea ce faci meriți o răsplată. Nu vede nimeni, nimeni nu ți-o dă? Ți se pare normal să ți-o iei singur.
Când prin tot ce faci, nu înseamnă altceva, decât, să tragi jar la oala ta – atunci- ai deschis poarta larg pentru Satana.
Aceasta este diferența între necazul celor unsprezece ucenici și necazul lui Iuda.

Autor: Nelu Popelea

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile