Problema datoriilor – Educatia financiara in familia crestina – Cristi Boariu . Partea 1

2 Imparati 4:1-7. Am avut indemnul de a tine aceasta predica, deoarece peste 2300 de versete Biblice vorbesc despre bani si posesiuni materiale. Aproximativ 15% din predicile Domnului Isus vorbesc despre domeniul material. Din cele 39 de pilde, 11 vorbesc despre banii, posesiuni materiale. Cauza numarul 1 a despartii familiilor in America sunt banii. Felul in care gestionam problema banilor, reflecta spiritul si caracterul nostru.

Lumea demonica se uita la felul cum gestionam banii, daca suntem corecti. Biblia vorbeste despre datorii in sens negativ, un semnal de alarma spunand ca datoria este o robie.

Proverbe 22:7 – inseamna, pana am sa-ti returnez banii sunt robul tau. C-am asa ar insemna!

Cum imi dau seama ca am prea multe datorii?

  1. Am probleme platind cheltuielile lunare.
  2. Nu pot sa pun bani deoparte nimic pentru ca am datorii
  3. Sunt mereu disperat, stresat.
  4. Nu pot sa fac darnicii si milostenii din toata inima.
  5. Nu am timp pentur familie pentru ca trebuie sa lucrez mai mult, peste program.

De ce ne indatoram?

Sunt situatii de extreme, de nevoie dar nu despre asta e vorba.

1. Ne indatoram pentru ca, credem ca nu avem destul.

Mass-media ne bombardeaza cu reclame si toate vor sa ne convinga ca nu avem suficient cat avem. Lumea spune ca fericirea vinde din ceea ce ai, Biblia spune ca fericirea vine din ceea ce esti.

”Dumnezeu a promis ca va avea grija de nevoile noastre nu de mofturile noastre”

2. Pentru ca nu avem rabdare

Traim o vreme in care totul este instant. Atentie la carduri de cumparaturi. Se indatoreaza si apoi platesc ani de zile dobanzile.

3. Fa tot ce poti ca sa-ti platesti datoriile

Romani 13:7 – sa nu datorati nimanui nimic. Elisei a spus: ce ai acasa? si astazi Dumnezeu mai spune, ce ai casa? pai cu ceea ce ai daca pui deoparte in fiecare luna vei achita datoriile. E o dovada de pocainta sa returnezi ceea ce datorezi. Psalmul 37:21 cel neprihanit da inapoi. S-ar putea ca cel neprihanit sa treaca prin incercare si sa ia imprumut, dar el va da cu siguranta inapoi. Un nume bun valoreaza cat toate casele la un loc.

Incepe cu datoria cea mai mica si plateste-o. Dumnezeu spune sa fim responsabili. Vaduva din 2 Imparati dupa ce si-a platit datoria cu siguranta nu s-a mai imprumutat.

Imprumutul in familia crestina ar trebui sa fie rar si doar in cazuri extraordinar de exceptionale.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile