Monitorizare video si control in Bisericile din China

Membrii de la Biserica Muyang din Hubei au tresarit când autoritățile chineze s-au prezentat brusc la biserica lor pentru a instala scanere de recunoaștere facială și amprente digitale în clădire.

Dintr-o dată, participarea la slujba de duminică dimineață a devenit mult mai riscantă pentru membrii.

Au circulat rapoarte că, amprentele digitale și scanările au fost utilizate nu numai pentru a monitoriza și a urmări persoanele care participă la slujbe de închinare, ci și pentru familiile lor. Scanările au fost folosite pentru a determina cine participă în mod constant la servicii, astfel încât să poată ține la curent familiile lor și chiar să-i preseze să nu mai participe dacă devin o amenințare prea mare.

Profilare religioasă

În China, se estimează că există aproximativ 626 milioane de camere de recunoaștere facială în țară – o cameră la două persoane. Guvernul chinez a instalat aceste camere pentru a spiona activitatea religioasă și pentru a preveni închinarea religioasă. 

Benedict Rogers, un activist pentru drepturile omului și expert în Hong Kong, a spus într-un interviu cu Jeff King că utilizarea banilor este aproape imposibilă. „Cardurile de credit nu sunt utilizate pe scară largă. În schimb, tehnologia de recunoaștere facială de pe telefon vă permite să cumpărați orice”. Partidul communist a folosit aceeași tehnologie pentru a profila rasial și religios indivizii și pentru a utiliza acele informații pentru ai urmari si ai inchide pe cei mai multi care li se pare ca sunt o amenintare.

Monitorizarea Bisericii

Creștinii din China se simt supravegheați în permanență de guvernul lor „Fratele cel Mare”. Liao Qiang și familia sa, care erau membri ai Bisericii Early Rain Covenant, au experimentat acest lucru. Guvernul a plasat o echipă de supraveghere 24/7 în afara reședinței lor după raidul bisericii.

Fiecare membru al familiei lui Liao avea o echipă desemnată să-i urmărească oriunde mergeau. Dacă nu erau vizibili, poliția a folosit urmărirea GPS pe telefoanele lor mobile pentru a le monitoriza. Poliția îi urmarea și aparea brusc pentru a insufla frică. La un moment dat, șapte persoane au fost însărcinate să urmărească un membru al familiei. Erau peste tot.

Țara monitorizează mult timp bisericile administrate de stat cu camere amplasate în jurul spațiilor și în interior. Această inițiativă, cunoscută sub numele de Proiectul Sharp Eyes, a intenționat să realizeze „monitorizarea fără punct mort” până în 2020, inclusiv regiunile rurale ale țării.

Prin utilizarea recunoașterii faciale, a scanerelor de amprente și a altor tehnologii în curs de dezvoltare, China poate urmări fiecare mișcare a Bisericii și îi poate pedepsi pe creștini pentru respectarea credințelor lor religioase.

Sistem de credit social

Atunci când este integrat cu sistemul de credit social al Chinei, acest nou sistem de supraveghere a devenit și mai periculos. Sistemul de credit social al Chinei este utilizat pentru a penaliza pe cei care practica închinarea religioasă prin limitarea accesului la călătorii, locuri de muncă sau chiar la un loc de locuit.

Supravegherea creștinilor și a bisericilor este folosită de partidul comunist pentru a controla și a pedepsi liderii bisericii sub suspiciul unor acuzații false, cum ar fi „subversiunea statului”. Partidul va demola, de asemenea, biserici care nu vor accepta sa fie  controlate de, deoarece, potrivit lor, bisericile neînregistrate sunt extremiste.

Teoria comunismului

Libertatea religioasă este un drept esențial al omului. Dacă libertatea religioasă scade, restul libertăților noastre fundamentale scad. Ambasadorul general pentru libertatea religioasă internațională, Sam Brownback, a declarat pentru ICC: „Comunismul nu poate supraviețui cu libertatea religioasă”.

Libertatea religioasă este fundamentală pentru democrație, deoarece implică libertatea de întrunire, libertatea de exprimare, libertatea de gândire și libertatea presei. Înțelegerea acestui fapt central ajută la explicarea de ce partidul încearcă în mod constant să sugrume Biserica.

Spune sursa CBN News.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile