Problema Economiilor – Educatia Financiara. Partea 2 – Cristi Boariu

Banii pot fi o binecuvantarea daca stim cum sa-i administram sau pot fi un blestem. In aceasta lectie vom vorbi despre, venituri, cheltuieli si economii. Conteaza daca poti face rost de bani si ce faci cu banii. Uitati-va la Ghehazii, un venitul obtinut prin minciuna. 2 Imparati 5:21 arata obtinurea acestui venit necinstit. Pentru banii aceia omul devine lepros. Poate ca acum vedetii oameni care mint si nu au lepra. Au ceva mai grav, lepra pacatului!

Dumnezeu nu binecuvinteaza prin minciuna. Nu se duce la diavolul sa zica: auzi, am nevoie de un duh de minciuna, daca poti sa mi-l imprumuti 2 zile ca sa pot binecuvanta un pocait. Nu face Dumnezeu asa ceva niciodata. El binecuvinteaza prin adevar.

Acan, venit obtinut prin neascultare. Dumnezeu nu binecuvinteaza un venit castigat necinstit. Dumnezeu i-a zis la Acan sa nu aduca acel lucru in casa lui pentru ca, acel lucru aduce si demonii, duhuri in casa ta. Nu ia fost nici o binecuvintare, ba la condus spre moarte.

Problema tanarului Bogat din Luca 15.

a) Atasat sentimental de bani

Dumnezeu vrea sa iubim oamenii si sa ne folosim de bani, diavolul vrea sa iubim banii si sa ne folosim de oameni.

b) Inconjurat de prietenii cheltuitori si profitori.

Problema tanarului bogat nu a fost banul ci caracterul, relatiilor lui, cheltuiala lor. Cu cat castigi bani mai usor cu atat cheltui mai mult.

Trebuie sa avem un plan de venituri si cheltuieli

Luca 14:28 – socoteala cheltuielilor. Cand te apuci de un lucru, sa iti faci bine calculele. Daca cheltuieli mai mult decat castigi, nu vei face fata cheltuielilor. E foarte important lucrul acesta!

Fa-ti un plan de venituri si apoi apuca-te sa zidesti. Nu invers!

Cheltuieli pe placeri sau pe nevoie!

Isaia 55:2 – placere sau cheltuiele. Nevoie, rechizite la scoala sau un smartphone la un adolescent? Pot fi si cumparaturi doar ca sa impresioneze pe oamenii, pe vecini. “Daca ati sti ce repede ita oamenii pe muritori, v-ati opri din a va sili sa-i impresionati”

Peste 90% din cei care au castigat la loto au cheltuit toti banii in urmatorii ani. Gestionarea banilor, aici e problema.

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile