Nouă ne-ar place să existe numai cer. Dar există şi iad. Este atît de simplu sa scapi de el. “

“Renumitul misionar E. Stanley Jones primi o dată vizita unui tînăr brahman care îi spuse: “Predicile dumitale au un mare ecou. Ar fi bine dacă L-ai prezenta pe Hristos drept una din numeroasele căi. Căci mai sînt şi altele. Noi îl iubim pe Krişna, altii pe Kali. Dacă ai accepta aceasta, toată India ţi-ar sta la picioare.

“ Această ispită a existat încă de la începutul creştinismului. Imperiul Roman era foarte tolerant în privinta religiilor. L-ar fi acceptat cu bucurie pe Hristos ca pe oricare din mulţii lor zei din Pantheon, pe picior de egalitate cu Diana, Marte, Apollo, Mitra, împăraţii. Ceea ce a dus la persecutarea primilor creştini a fost tocmai insistenţa lor asupra faptului că Hristos este singura cale şi că toate celelalte sînt greşite.

In ce mă priveşte pe mine personal, mi-ar place foarte mult să fie mai multe căi. Dar universul nu este construit în nici o privintă conform doriţelor mele. Cineva mai înţelept decît mine, care ştie mai bine, Acela l-a creat. Datoria mea este să-l accept. Nu am altă alternativă.

Mi-ar place să mă fi născut şi să fi fost crescut în împrejurări diferite. Dar viaţa mea a fost predestinată, fără ca eu să fi fost consultat. Eu nu pot decide asupra modului de mîntuire al oamenilor. Creatorul Universului a indicat o singură cale de salvare.” Nu se poate concepe vreo controversă cu El.

Primeşte-L pe Isus şi vei fi salvat. Refuză-l, treci nepăsător pe lîngă El, şi vei fi condamnat. Nimic nu poate fi mai simplu. Dumnezeu nu ne-a întrebat despre gusturile noastre.

Nouă ne-ar place să existe numai cer. Dar există şi iad. Este atît de simplu sa scapi de el. “

In Numele lui Isus să se plece orice genunchi” (Filipeni 2:10)

Drumul spre culmi – Richard Wurmbrand (Romanian)

Sursa: https://www.facebook.com/RichardWurmbrand/

Subscribe
Notificari despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile